2008-12-12, big brother meets bluetooth

Nieuw op 't internet: http://keetweej.vanheusden.com/bt.php.

Wat valt daar te zien?

Sinds gisteravond heb ik een bluetooth module in mijn pc geinstalleerd. Vervolgens heb ik wat scriptjes geprogrammeerd die automatisch alle bluetooth devices die mijn huis passeren opslaat in een database.

Bluetooth is iets wat tegenwoordig in vrijwel elk draagbaar apparaat zit. Het stelt je in staat om draadloos een koptelefoon aan te sluiten of berichten/bestanden naar andere bluetooth enabled apparaten te sturen.

Elk bluetooth device heeft een unieke code, het MAC adres, waarmee het te herkennen valt. Nu met dat unieke MAC-adres en het tijdstip waarop dat apparaat passeerde zijn leuke statistiekjes te maken. Ik vergat nog te vermelden dat in het MAC-adres ook de fabrikant van het toestel gecodeerd zit.

Zo zijn er in 20 uur een kleine 500 unieke toestellen (en dus personen) mijn huis gepasseerd. Die toestellen zijn gemaakt door 60 verschillende fabrikanten. Gemiddeld komt er elke 2 minuten een persoon langs mijn huis.

Ik denk dat dit een waardevolle dienst kan zijn voor het recent in Gouda geintroduceerde burgernet! :-)


Goedkoop en makkelijk Bitcoins kopen:
http://www.vanheusden.com/bitcoins/


The Lotter allows you to participate in lotteries from all over the world!