Katten

bengaalse neus

Onze kat Neko heeft een "bengal nose", een bengaalse neus. Neko is inderdaad een bengaalse kater.
De bengaalse neus is mogelijk een erfelijke ziekte. Mogelijk ook dat een kat er overheen groeit na een jaar/2 jaar. Bij Neko kwam het opzetten toen hij ongeveer 5 maanden oud was.
Kenmerken zijn: een droge neus, vaak ook kloofjes. Voetzooltje kunnen ook droog zijn. De kat lijdt er onder want na een succesvolle behandeling wordt de kat opvallend veel gezelliger.
Er is in Nederland erg weinig (lees: geen) informatie over beschikbaar, vandaar deze informatiepagina.
N.a.v. een consult bij medisch centrum voor dieren zijn we begonnen met het tweemaal daags insmeren van z'n neus met protopic zalf. Dit is inderdaad een zalfje dat normaal gesproken bij mensen wordt gebruikt. Is nogal heftig spulletje dus goed je handen wassen na gebruik.
De linker foto (aanklikken voor groter) is Neko voor de behandeling, de rechter na twee weken (2 maal daags).

blaasgruis

Mocht je kat opeens op gekke plekken gaan plassen, wacht dan niet te lang met naar de dierenarts te gaan. Lees: zo snel mogelijk. Het kan zijn dat het diertje last heeft van een verstopte blaas. Dit kan dodelijk zijn omdat de blaas kan gaan scheuren.
Mijn kat Jochie heeft dit probleem een paar keer gehad: hij ging dan het liefst op de dozen plassen die we op zolder hadden staan. Ik las ergens dat ze dan niet meer op de bak hun behoefte gaan doen omdat ze die bak gaan associeren met de pijn die ze zijn gaan voelen door die verstopte blaas.
Nu Jochie al weer jaren het speciale (en verschrikkelijk dure (in verhouding met dat spul van de albert heijn)) voer van Hills genaamd "urinary" krijgt, gaat het goed.

The Lotter allows you to participate in lotteries from all over the world!